Parachutist belandt in boom in Beemte Broekland

Een parachutiste is woensdagmiddag in een boom geland op de Nieuwe Wetering in Beemte Broekland. Omwonenden en voorbijgangers belden geschrokken 112 waarop groots werd ingezet. De vrouw wist zich echter vóór aankomst van de hulpdiensten te bevrijden.

Eerder deze week landde er ook al een parachutist in een boom. Simon Woerlee, manager bij National Paracentrum Teuge ligt er echter niet wakker van: ,,We kregen vanmiddag bericht dat mevrouw in een boom was beland. Hier bij vliegveld Teuge zijn omwonenden dat wel gewend. Ik kijk vanuit ons gebouw uit op een caravanpark, sloten en bomen waar we zeker tien keer per jaar cursisten uit moeten redden. Nu zagen mensen die het niet gewend zijn iemand tegen een boom aanhangen en belden ze meteen 112, terwijl wij normaal gesproken bij een melding meteen op pad gaan, om iemand met een ladderwagen er uit te halen.” 

Volgens hem gebeurde het ongeval doordat mevrouw ‘even de kluts kwijt was’. ,,Ze heeft zich door de wind mee laten dragen en is vier kilometer van het vliegveld af geland in de boom. Ze hing net een meter met haar voeten boven de grond. In een boom kom je als parachutist over het algemeen ‘zacht’ terecht en wij leren onze cursisten van tevoren wat ze moeten doen als ze vast komen te zitten in een boom. Een parachute blijft over het algemeen hangen in een boom.” Een medewerker van National Paracentrum Teuge haalde vrij snel na het ongeval de parachutiste zelf op. 

Voor het ongeval werd de brandweer, een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. De laatste werd al snel afgemeld toen duidelijk werd dat de vrouw niet gewond was geraakt. De parachutiste werd onderzocht door ambulancepersoneel en de brandweer hielp samen met een boer met een tractor om de parachute weer uit de boom te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: