Grote brand in rietgedekte woning Welsum

Bij een rietgedekte woning aan de Erveweg in Welsum is maandagavond rond 20 uur een grote brand uitgebroken. Alle bewoners zijn uit de woning, die volledig is afgebrand.

Iets voor 20 uur werd de brandweer gealarmeerd over een grote uitslaande brand in Welsum in een boerderij met een rieten dak. Toen de brandweer arriveerde met groot materieel stond de hele kap al in vuur en vlam. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij die over het centrum van Welsum trok richting Olst. Roetdeeltjes vielen neer in de omliggende weilanden.

Slopen
Brandweerkorpsen uit omliggende plaatsen werden opgeroepen om te komen helpen, maar er bleek geen redden meer aan, temeer ook omdat het erg moeilijk was om voldoende bluswater te vinden. Brandweerlieden moesten door een bos heen om water uit de Wetering te halen. Een uur na het uitbreken van de brand was wel duidelijk dat er niets meer te redden valt aan de woning. De brandweer beperkte zich daarom tot afblussen en slopen van de woning, aldus officier van dienst Tom Meijerink.

Met een kraanwagen trok de brandweer takken van dichtbij het brandende huis staande bomen om te voorkomen dat het vuur kan overslaan. In de tuin van de boerderij stonden zwijntjes en geiten, die door de eigenaar op afstand van de vlammenzee werden gehouden.

Er kwamen tientallen toeschouwers uit Welsum op de brand af, onder wie ook de vorige bewoners van de boerderij. Met tranen in zijn ogen aanschouwden zij de vlammenzee die de woning vernielen. De nieuwe eigenaren waren net klaar met verbouwen en woonden pas kort in het woonhuis. Ze waren in de woning, toen ze ontdekten dat op de bovenverdieping brand was. De bewoners vluchtten naar de buren. De oorzaak van de brand is nog steeds onduidelijk.

De brandweer doet onderzoek of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand. Het Waterschap en de gemeente zijn hiervan in kennis gesteld.

Tekst bron; de stentor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: