Verdachte situatie in trein Apeldoorn; Politie houdt man aan.

APELDOORN – De politie heeft zondagmiddag een inzittende aangehouden van een trein die was stilgezet bij station Apeldoorn. De passagier deed een bommelding, meldt de politie. Het station werd na de melding ontruimd en het treinverkeer van en naar Amersfoort, Deventer en Zutphen kwam stil te liggen.

Reizigers kregen rond 15.30 uur het verzoek het station onmiddellijk te verlaten op last van de politie. Op het rangeerterrein stond een trein stil met de passagiers er nog in. Boven de stad vloog een politiehelikopter.

Een arrestatieteam ging even later de trein in en arresteerde een verdachte. De trein werd nog met politiehonden doorzocht op eventuele explosieven. Rond 17.20 uur meldde de politie dat er niets is gevonden.

Andere passagiers uit de trein worden met bussen verder vervoerd. De NS geeft aan dat de treinen mogelijk om 18.30 uur weer gaan rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: